Наслов:

ОЧИГЛЕДЕН НАПРЕДОК


Издадено на: 29.12.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9317 | Страна: 10

Програма:
Адаџо за гудачи од Самуел Барбер (обработка за оркестар), Концерт за кларинет и оркестар во Es-dur од Карл Марија фон Вебер, Симфонија бр. 6 „Пасторална“ од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Нишки симфониски оркестар; диригент: Јурај Ферик; Миленко Стефановиќ - кларинет

Клучни зборови:
1972 Адаџо за гудачи Владо Чучков Јурај Ферик Карл Марија фон Вебер Концерт за кларинет и оркестар во Es-dur Лудвиг ван Бетовен Миленко Стефановиќ Нишки симфониски оркестар Пасторална Самуел Барбер Симфонија бр. 6

Оригинален извадок: