Наслов:

СТАРИ „БОЕМИ“ СО НОВИ ПЕЈАЧИ


Издадено на: 10.12.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9298 | Страна: 14

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Скопска опера; диригент: Александар Лековски; солисти: Никола Гагов, Стојан Стојанов, Благоја Николовски, Искра Божиновска-Савин, Илија Црвенов, Драган Шојлев, Фанка Икономова, Коста Малевски, Артур Сурмејан, Александар Митевски

Клучни зборови:
1972 Александар Лековски Александар Митевски Артур Сурмејан Благоја Николовски Боеми Владо Чучков Драган Шојлев Илија Црвенов Искра Божиновска-Савин Коста Малевски Никола Гагов Скопска опера Стојан Стојанов Фанка Икономова Џакомо Пучини

Оригинален извадок: