Наслов:

ЗА ОВА И ОНА И ЗА ФЛЕЈТИСТОТ НИКОЛА АТАНАСОВ


Издадено на: 28.11.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8928 | Страна: 13

Програма:
Концерти за флејта и пиколо од Антонио Вивалди, „Контрасти“ од Дане Шкерл, Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Никола Атанасов - флејта

Клучни зборови:
1971 Ангел Шурев Антонио Вивалди Владо Чучков Дане Шкерл Јоханес Брамс Контрасти Концерт за флејта Македонска филхармонија Никола Атанасов пиколо Симфонија бр. 1

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат