Наслов:

СИЛЕН И ВОЗБУДЛИВ ИНТЕЛЕКТ


Издадено на: 25.11.1972
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9285 | Страна: 11

Програма:
„Погледи кон детето Исус“ (XI и XIII дел) од Оливие Месјен, Симфониски етиди во форма на варијации од Роберт Шуман, Соната во f-moll од Јоханес Брамс
Учесници:
Стела Слејанска - пијано

Клучни зборови:
1972 Јоханес Брамс Оливие Месјен Погледи кон детето Исус Ристо Аврамовски Роберт Шуман Симфониски етиди во форма на варијации Соната во f-moll Стела Слејанска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат