Наслов:

СРЕДБА СО ОБЛАГОРОДЕН СОПРАН


Издадено на: 27.10.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2923 | Страна: 4

Програма:
Оперите „Продадена невеста“ од Беджих Сметана и „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
солисти: Неше Парс, Анастазија Низамова-Мухиќ, Никола Гагов, Илија Црвенов, Јордан Тодоровски, Станко Липша; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1972 Анастазија Низамова-Мухиќ Беджих Сметана Гордана Бачоска Илија Црвенов Јордан Тодоровски Мадам Батерфлај Неше Парс Никола Гагов Олдржих Пипек Продадена невеста Станко Липша Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат