Наслов:

КУЛТИВИРАНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 15.10.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9244 | Страна: 14

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во A-dur KV. 219 од Волфганг Амадеус Моцарт, In Modo Antico од Властимир Николовски, Симфонија бр. 3 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Леонид Коган - виолина

Клучни зборови:
1972 In Modo Antico Владо Чучков Властимир Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во A-dur KV. 219 Леонид Коган Македонска филхармонија Симфонија бр. 3 Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: