Наслов:

ДОМИНАЦИЈА НАД ВИОЛИНАТА


Издадено на: 13.10.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2911 | Страна: 6

Програма:
Ин модо антико од Власимир Николовски, Адаџо КВ 261, Концерт за виолина и оркестар во A-dur КВ 219 во Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 3 во F-dur од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Леонид Коган - виолина

Клучни зборови:
1972 Адаџо КВ 261 Власимир Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Гордана Бачоска Ин модо антико Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во A-dur KV. 219 Леонид Коган Македонска филхармонија Симфонија бр. 3 во F-dur Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат