Наслов:

ПРИДОНЕС НА РЕНОМЕТО


Издадено на: 19.08.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2864 | Страна: 11

Програма:
Суита од Бах, Соната Арпџионе од Шуберт, 7 варијации за виолончело и пијано и Соната оп. 69 во A-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Андре Навара - виолончело, Франција

Клучни зборови:
1972 7 варијации за виолончело и пијано Андре Навара Бах Гордана Бачоска Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Соната Арпџионе Соната оп. 69 во A-dur Суита Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат