Наслов:

НЕСИГУРНА JUDITHA TRIUMPHANS


Издадено на: 18.08.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9186 | Страна: 10

Програма:
Ораториум „Juditha Triumphans“ од Антонио Вивалди
Учесници:
Ансамбл „Мадригал“, Унгарија; Ансамбл „Pro musica“, Унгарија; диригент: Ференц Секереш, Унгарија
Забелешка:
КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР НА АНСАМБЛИТЕ МАДРИГЛА И PRO MUSICA ОД БУДИМПЕШТА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Клучни зборови:
1972 Juditha Triumphans Pro musica Антонио Вивалди Владо Чучков Мадригал Охридско лето Ференц Секереш

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат