Наслов:

ВО ЗНАК НА ИНДИСПОНИРАНОСТ


Издадено на: 17.08.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9185 | Страна: 9

Програма:
Дела од Јохан Себастијан Бах: Две корални предигри (f-moll и G-dur), Партита во B-dur, Токата и фуга во D-dur, Италијански концерт во F-dur и Фантазија и фуга во g-moll во обработка на Франц Лист
Учесници:
Павица Гвоздиќ

Клучни зборови:
1972 Владо Чучков Италијански концерт во F-dur Јохан Себастијан Бах Корална предигра f-moll G-dur Охридско лето Павица Гвоздиќ Партита во B-dur Токата и фуга во D-dur Фантазија и фуга во g-moll Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат