Наслов:

ВНИМАТЕЛЕН ПРОГРАМСКИ ИЗБОР


Објавено на: 12.08.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2858 | Страна: 10

Програма:
Корални предигри во f-moll и G-dur, Партита во B-dur, Токата и фуга во D-dur, Италијански концерт во F-dur и Фантазија и фуга во g-moll од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Павица Гвоздиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
Токата и фуга во D-dur Италијански концерт во F-dur Гордана Бачоска Корални предигри во f-moll и G-dur Јохан Себастијан Бах Фантазија и фуга во g-moll Охридско лето 1972 Павица Гвоздиќ Партита во B-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат