Наслов:

ДОСЛЕДНА УИГРАНОСТ


Издадено на: 01.08.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2848 | Страна: 9

Програма:
Дивертименто во Es-dur од Јозеф Хајдн, Кантата за мешан хор и гудачки оркестар „Земи од нас, Господине, Ти верни Господе“ од Дитрих Букстехуде, Концерт за виолина, клавир и гудачки оркестар од Феликс Менделсон
Учесници:
Хорот и камерниот ансамбл на РТВ - Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Павел Коган - виолина; Нина Коган - пијано

Клучни зборови:
1972 Гордана Бачоска Господине Дивертименто во Es-dur Дитрих Букстехуде Јозеф Хајдн Кантата за мешан хор и гудачки оркестар Земи од нас клавир и гудачки оркестар Концерт за виолина Нина Коган Олдржих Пипек Охридско лето Павел Коган Ти верни Господе Феликс Менделсон Хорот и камерниот ансамбл на РТВ - Скопје

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат