Наслов:

ЧИСТА КОНЦЕРТНА ПОСТАПКА


Издадено на: 30.07.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9167 | Страна: 9

Програма:
Бранденбуршки концерт бр. 3 во G-dur од Јохан Себастијан Бах, Предигра во c-moll од Франц Шуберт, Концертна суита за гудачки оркестар и виола да гамба од Георг Филип Телеман и дело од Георг Фридрих Хендл
Учесници:
Минхенски камерен оркестар, Германија; диригент: Ханс Штадлмајер; Хелга Воит - виола

Клучни зборови:
1972 Бранденбуршки концерт бр. 3 во G-dur Владо Чучков Георг Филип Телеман Георг Фридрих Хендл Јохан Себастијан Бах Концертна суита за гудачки оркестар и виола да гамба Минхенски камерен оркестар Охридско лето Предигра во c-moll Франц Шуберт Ханс Штадлмајер Хелга Воит

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат