Наслов:

БОИ И ЕМОЦИИ. КОНЦЕРТ НА РУДОЛФ КЕРЕР. ОХРИДСКО ЛЕТО


Издадено на: 25.07.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9162 | Страна: 10

Програма:
Соната во a-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, Варијации на тема од Паганини оп. 35 од Јоханес Брамс, Соната во h-moll од Франц Лист
Учесници:
Рудолф Керер - пијано, СССР

Клучни зборови:
1972 Варијации на тема од Паганини оп. 35 Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Охридско лето Рудолф Керер Соната во a-moll Соната во h-moll Франц Лист Чучков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат