Наслов:

РАЗОТКРИВАЊЕ НА ТАЛЕНТОТ


Издадено на: 21.06.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2813 | Страна: 9

Програма:
Хроматска фантазија и фуга од Бах, дела од Купрен, Соната оп. 110 од Бетовен, Етида „Херојка“ бр. 7 од Лист, Етида бр. 7 и Балада во F-dur оп. 38 од Шопен и „Убавини на пролетта“ од Прокофјев.
Учесници:
Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1972 Балада во F-dur оп. 38 Бах Бетовен Гордана Бачоска Димитрије Бужаровски Етида бр. 7 Етида Херојка бр. 7 Купрен Лист Прокофјев Соната оп. 110 Убавини на пролетта Хроматска фантазија и фуга Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат