Наслов:

ДИРИГЕНТСКА АНГАЖИРАНОСТ


Издадено на: 06.06.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9113 | Страна: 8

Програма:
Концерт за кларинет и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 4 во e-moll од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тодор Скаловски; Миленко Стефановиќ - кларинет, Србија

Клучни зборови:
1972 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Концерт за кларинет и оркестар во A-dur Мајски оперски вечери Македонска филхармонија Миленко Стефановиќ Симфонија бр. 4 во e-moll Тодор Скаловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат