Наслов:

ВИСОК И СЕСТРАН АРТИЗАМ


Објавено на: 03.06.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9110 | Страна: 8

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Елена Симионеску, Романија; Валентин Теодоријан, Романија; Николае Херлеа, Романија; диригент: Анатол Кисаѓи

Клучни зборови:
Валентин Теодоријан Николае Херлеа Анатол Кисаѓи Травијата Џузепе Верди Чучков 1972 Мајски оперски вечери Елена Симионеску

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат