Наслов:

КУЛТИВИРАНИ ГЛАСОВНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ


Издадено на: 31.05.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2795 | Страна: 8

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Букурешт: Елена Симионеску, Никола Херлеа, Валентин Теодоријан; диригент: Анатол Кисаѓи

Клучни зборови:
1972 Анатол Кисаѓи Валентин Теодоријан Гордана Бачоска Елена Симионеску Мајските оперски вечери Никола Херлеа Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат