Наслов:

ПОТВРДЕНИ МАЈСТОРИ НА ОПЕРСКАТА СЦЕНА


Објавено на: 27.05.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2792 | Страна: 11

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
солисти од Загрепската опера: Бисерка Цвеиќ, Бранка Бертеовац, Владимир Ружѓак, Стојан Стојанов, Елена Христова, Мирјана Ѓорѓевиќ, Звонимир Прелчец, Фрањо Паулик; диригент: Никша Бареза
Забелешка:
27,28.05.1972

Клучни зборови:
Мирјана Ѓорѓевиќ Владимир Ружѓак Гордана Бачоска Жорж Бизе Бранка Бертеовац Кармен Елена Христова 1972 Стојан Стојанов Бисерка Цвеиќ Звонимир Прелчец Фрањо Паулик Никша Бареза

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат