Наслов:

ЗАСТРАНУВАЊЕ ОД КРИТЕРИУМОТ


Издадено на: 24.05.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2789 | Страна: 7

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти Сараевската опера: Борислав Александров, Радмила Тодоровска, Максо Савин, Блага Видец, Милан Јурач, Трифуна Колари, Стојан Стојанов; диригент: Мирослав Хомен

Клучни зборови:
1972 Блага Видец Борислав Александров Гордана Бачоска Максо Савин Милан Јурач Мирослав Хомен Набуко Радмила Тодоровска Стојан Стојанов Трифуна Колари Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат