Наслов:

РЕПРИЗНА НОРМА


Издадено на: 20.05.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9096 | Страна: 11

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
диригент: Имре Топлак; солисти: Марија Алпар, Стојан Ганчев, Евдокија Доброхотова, Георги Божиков, Ана Липша-Тофовиќ

Клучни зборови:
1972 Ана Липша Тофовиќ Винченцо Белини Владо Чучков Георги Божиков Евдокија Доброхотова Имре Топлак Мајски оперски вечери Марија Алпар Норма Стојан Ганчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат