Наслов:

НЕИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 18.05.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9094 | Страна: 10

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
солисти од Белградската оперска куќа: Радмила Бакочевиќ, Бреда Калеф, Никола Митиќ, Звонимир Крнетиќ, Џорџе Ѓурѓевиќ; диригент: Душан Миладиновиќ - Србија

Клучни зборови:
1972 Бреда Калеф Владо Чучков Душан Миладиновиќ Евгениј Онегин Звонимир Крнетиќ Мајски оперски вечери Никола Митиќ Петар Илич Чајковски Радмила Бакочевиќ Џорџе Ѓурѓевиќ

Оригинален извадок: