Наслов:

ВИСТИНСКИ И СЕРИОЗНИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 29.04.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9077 | Страна: 8

Програма:
Рондо во a-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, Балада во d-moll и Балада во D-dur од Јоханес Брамс, Сериозни варијации од Феликс Менделсон, Суитата „Детско катче“ од Клод Дебиси, Соната бр. 3 од Паул Хиндемит
Учесници:
Љупка Хаџи-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1972 Балада во D-dur Балада во d-moll Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Клод Дебиси Љупка Хаџи-Георгиева Паул Хиндемит Рондо во a-moll Сериозни варијации Соната бр. 3 Суита Детско катче Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат