Наслов:

СИЛНА ДИРИГЕНТСКА ЛИЧНОСТ


Објавено на: 27.04.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9075 | Страна: 10

Програма:
Увертира „Хебриди“ од Феликс Менделсон, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 2 од Роберт Шуман
Учесници:
Филхармонија на СРМ; диригент: Младен Јагушт; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Роберт Шуман Лудвиг ван Бетовен Феликс Менделсон Младен Јагушт Симфонија бр. 2 Хебриди Филхармонија на СРМ Јасминка Чакар-Георгиева 1972 Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат