Наслов:

УШТЕ ЕДНА АФИРМАЦИЈА


Објавено на: 22.04.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9070 | Страна: 9

Програма:
„Големата човечка игра“ од операта „Коштана“ од Петар Коњовиќ, Свечена предигра од Дмитри Шостакович, Рондо за кларинет и оркестар од И. Илиевски, Концерт за труба и оркестар од Јозеф Хајдн и дела од Каракаш, Помикало, Краљиќ и Андерсен.
Учесници:
Воен оркестар на Скопскиот гарнизон; диригент: Јосип Шкорјанец; Борис Танасков - кларинет; Буреш Вјечеслав - труба

Клучни зборови:
Свечена предигра Петар Коњовиќ Рондо за кларинет и оркестар Каракаш Помикало Дмитри Шостакович Краљиќ Концерт за труба и оркестар Андерсен 1972 Воен оркестар на Скопскиот гарнизон Владо Чучков Јосип Шкорјанец Борис Танасков Јозеф Хајдн Буреш Вјечеслав Илиевски Големата човечка игра Коштана

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат