Наслов:

ВПЕЧАТОК ШТО ГО ПОТВРДУВА РЕНОМЕТО


Издадено на: 21.04.1972
Автор: Томислав Зографски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9069 | Страна: 9

Програма:
Кантата „Кармина Бурана“ од Карл Орф; Италијанско капричо од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Хор на АКУД „Мирче Ацев“; диригент: Александар Лековски; Македонска филхармонија

Клучни зборови:
1972 Александар Лековски Италијанско капричо Кантата Кармина Бурана Карл Орф Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Томислав Зографски Хор на АКУД Мирче Ацев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат