Наслов:

ЈОЖЕ ФЛОУТ – АТРАКЦИЈА НА ВЕЧЕРТА


Издадено на: 12.04.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9060 | Страна: 9

Програма:
Пет инвенции од Бруно Бјелински, Концерт за хорна и оркестар бр. 4 од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јован Шајновиќ, Хрватска; Јоже Фалоут - хорна, Хрватска

Клучни зборови:
1972 Бруно Бјелински Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јован Шајновиќ Јоже Фалоут Концерт за хорна и оркестар бр. 4 Македонска филхармонија Патетична Пет инвенции Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат