Наслов:

СЕРИОЗЕН ЗАФАТ. МОЦАРТ „ТАКА ПРАВАТ СИТЕ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА


Објавено на: 02.04.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9050 | Страна: 9

Програма:
Опера „Така прават сите“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Скопска опера; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Благоја Николовски, Илија Црвенов, Васка Биџова-Гајдова, Искра Божиновска-Савин, Павлина Апостолова, Ѓорѓи Божиков

Клучни зборови:
Илија Црвенов Ѓорѓи Божиков 1972 Владо Чучков Искра Божиновска-Савин Така прават сите Волфганг Амадеус Моцарт Скопска опера Павлина Апостолова Благоја Николовски Фимчо Муратовски Васка Биџова Гајдова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат