Наслов:

РОМАНТИКА БЕЗ ПАТОС И СТРАСТВЕНОСТ


Издадено на: 31.03.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9048 | Страна: 10

Програма:
Увертира од операта „Танхојзер“ од Рихард Вагнер, Рапсодија на тема од Паганини од Сергеј Рахмањинов, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Владимир Крпан - пијано; Дејан Бравничар - виолина

Клучни зборови:
1972 Владимир Крпан Владо Чучков Дејан Бравничар Концерт за виолина и оркестар во D-dur Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Рапсодија на тема од Паганини Рихард Вагнер Сергеј Рахмањинов Танхојзер Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: