Наслов:

ЈУГОСЛОВЕНСКА ЛЕКЦИЈА ОД МОЦАРТ


Издадено на: 29.03.1972
Автор: /
Периодика: Вечер
Број: 2743 | Страна: 9

Програма:
Опера „Така прават сите“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
солисти: Васка Биџова-Гајдова, Благоја Николовски, Илија Црвенов, Искра Божиновска-Савин, Георги Божиков, Павлина Апостолова; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1972 Благоја Николовски Васка Биџова Гајдова Волфганг Амадеус Моцарт Георги Божиков Илија Црвенов Искра Божиновска-Савин Павлина Апостолова Така прават сите Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат