Наслов:

ВОЗБУДЛИВО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 23.02.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9011 | Страна: 6

Програма:
Суита „Кола Брењон“ за флејта и гудачи од Тадеуш Берд, Илуминации за висок глас и камерен состав од Бенџамин Бритн, Антички арии и танци од Оторино Респиги
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Киро Божиновски - флејта; Радмила Бакочевиќ - сопран

Клучни зборови:
1972 Антички арии и танци Бенџамин Бритн Владо Чучков Илуминации за висок глас и камерен состав Камерен ансамбл на РТС Киро Божиновски Мадам Батерфлај Олдржих Пипек Оторино Респиги Радмила Бакочевиќ Суита Кола Брењон за флејта и гудачи Тадеуш Берд Џакомо Пучин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат