Наслов:

МЕЃУ ПОУСПЕШНИ ДОСТИГАЊА


Издадено на: 31.01.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8987 | Страна: 11

Програма:
Симфониска „Предигра“ од Стојан Стојков, Концерт за фагот и оркестар бр. 1 од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија во A-dur од Феликс Менделсон
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Божидар Тумпеј - фагот

Клучни зборови:
1972 Божидар Тумпеј Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за фагот и оркестар бр. 1 Македонска филхармонија Перо Петровски Предигра Симфонија во A-dur Стојан Стојков Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат