Наслов:

НЕСКРИЕН ОПТИМИЗАМ


Издадено на: 23.01.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8980 | Страна: 8

Програма:
Кончерто гросо за две виолини од Антонио Вивалди, Концерт за обоа и гудачи од Георг Фридрих Хендл, Концерт за труба и гудачи од Георг Филип Телеман Концерт за виолончело и оркестар од Антонин Дворжак, Симфонија бр. 1 од Дмитри Шостакович
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; солисти: Гаврилска, Братоев, Митровски, Јован Самоников Македонска филхармонија; диригент: Игор Џадров, Хрватска; Тамара Габарашвили - виолончело, СССР

Клучни зборови:
1972 Антонин Дворжак Антонио Вивалди Братоев Владо Чучков Гаврилска Георг Филип Телеман Георг Фридрих Хендл Дмитри Шостакович Игор Џадров Јован Самоников Камерен ансамбл на РТС Концерт за виолончело и оркестар Концерт за обоа и гудачи Концерт за труба и гудачи Кончерто гросо за две виолини Македонска филхармонија Митровски Олдржих Пипек Симфонија бр. 1 Тамара Габарашвили

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат