Наслов:

ЗБИЕН ЕМОТИВЕН ПРОДУКТ


Издадено на: 18.12.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8940 | Страна: 9

Програма:
„Метаморфози“ за камерен состав од Дубравко Детони, Виолински концерт во D-dur од Јоханес Брамс, Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антун Нанут, Хрватска ; Јован Колунџија - виолина, Србија

Клучни зборови:
1971 Антун Нанут Виолински концерт во D-dur Дубравко Детони Јован Колунџија Јоханес Брамс Македонска филхармонија Метаморфози Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 5 Чучков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат