Наслов:

СЕРИОЗНИ ИСПОЛНЕНИЈА, НО СЕПАК…


Издадено на: 31.10.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8900 | Страна: 8

Програма:
„Жална музика“ од Паул Хиндемит, Две ноктурна од триптихот „Венеција“ од Вацлав Калик, Симфонија бр. 2 од Артур Онегер
Учесници:
Камерен оркестар на РТВ Скопје; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1971 Артур Онегер Вацлав Калик Владо Чучков Две ноктурна од триптихот Венеција Жална музика Камерен оркестар на РТВ Скопје Олдржих Пипек Паул Хиндемит Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат