Наслов:

НА СТАРТОТ НА КОНЦЕРТНАТА ЕКСПАНЗИЈА


Издадено на: 24.10.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8893 | Страна: 7

Програма:
Арии од оперите „Волшебната флејта“ и „Грабнување од сарајот“ од Волфганг Амадеус Моцарт, арија од операта „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски, Концерт за виолина и оркестар во e-moll од Феликс Менделсон
Учесници:
Филхармонија на СРМ; диригент: Перо Петровски; Ратка Димитрова - виолина; Благоја Николовски - тенор

Клучни зборови:
1971 Благоја Николовски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Волшебната флејта Грабнување од сарајот Евгениј Онегин Концерт за виолина и оркестар во e-moll Перо Петровски Петар Илич Чајковски Ратка Димитрова Феликс Менделсон Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат