Наслов:

ПОГЛЕД КОН МИНАТОТО


Издадено на: 18.07.1971
Автор: /
Периодика: Нова Македонија
Број: 8796 | Страна: 8

Забелешка:
(ИЗВАДОК ОД АРТИ МУЗИЦЕС, ТЕКСТ НА ДРАГОСЛАВ ОРТАКОВ „ПРИЛОГ КОН ПРОУЧУВАЊЕТО НА МУЗИЧКОТО МИНАТО НА МАКЕДОНИЈА“).

Клучни зборови:
1971 Арти Музицес Атанас Бадев Драгослав Ортаков духовна музика Македонија музичко минато Охридска патријаршија

Оригинален извадок: