Наслов:

КРИУМЧАРЕНА МИСЛА БЕЗ РЕЦЕНЗИЈА


Издадено на: 18.07.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8796 | Страна: 8

Програма:
Опера „Дидона и Енеј“ од Хенри Персл
Учесници:
Камерен оркестар на РТВ; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1971 Владо Чучков Дидона и Енеј Камерен оркестар на РТВ Олдржих Пипек Охридско лето Света Софија Хенри Персл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат