Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Издадено на: 15.07.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8793 | Страна: 9

Програма:
Духовни дела од Петар Илич Чајковски, Дмитри Бортњаски, Стеван Мокрањац, Алексеј Лвов, Сергеј Рахмањинов (Воскресение Христови), Атанас Бадев, Трајко Прокопиев, Властимир Николовски, Томислав Зографски, Тодор Скаловски и др.
Учесници:
Хорот на РТВ Скопје; диригент: Драган Шуплевски; солист: Елисавета Христова

Клучни зборови:
1971 Алексеј Лвов Атанас Бадев Властимир Николовски Воскресение Христови Дмитри Бортњаски Драган Шуплевски Елисавета Христова Кирил Солунски Љубен Баткоски Охридско лето Петар Илич Чајковски Света Софија Сергеј Рахмањинов Стеван Мокрањац Тодор Скаловски Томислав Зографски Трајко Прокопиев Хорот на РТВ Скопје

Оригинален извадок: