Наслов:

ПОТРЕБА ЗА СОПСТВЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 06.06.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8754 | Страна: 9

Програма:
Соната во g-moll од Антонио Вивалди, Суита во d-moll за соло виолончело од Јохан Себастијан Бах, Три фантазии од Роберт Шуман, Соната во e-moll од Јоханес Брамс, Елегија од Габриел Форе
Учесници:
Душка Тасевска - виолончело; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1971 Антонио Вивалди Владо Чучков Габриел Форе Душка Тасевска Елегија Јасминка Чакар-Георгиева Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Роберт Шуман Соната во e-moll Соната во g-moll Суита во d-moll за соло виолончело Три фантазии

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат