Наслов:

В МИГ ПРЕКИНАТО СИВИЛО. МОРИС БЕЖАР И БАЛЕТОТ НА XX СТОЛЕТИЕ.


Објавено на: 18.05.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8735 | Страна: 7

Програма:
Музика од Јохан Себастијан Бах, Игор Стравински (Посветување на пролетта), Антон Веберн, Јанис Ксенакис, Кшиштоф Пендерецки и индиска музика
Учесници:
Бриселски балет на XX век; кореограф: Морис Бежар

Клучни зборови:
индиска музика Загрепско музичко биенале Јанис Ксенакис Посветување на пролетта 1971 Чучков Морис Бежар Бриселски балет XX век Антон Веберн Јохан Себастијан Бах Кшиштоф Пендерецки Игор Стравински

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат