Наслов:

КВАЛИТЕТЕН ЧЕКОР НАПРЕД


Издадено на: 29.04.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8718 | Страна: 11

Програма:
Три симфониски поеми од циклусот „Моја татковина“ (Вишеград, Влтава и Шарка) од Беджих Сметана, Симфонија бр. 1 од Вацлав Калик
Учесници:
Филхармонија на СРМ; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1971 Беджих Сметана Вацлав Калик Вишеград Владо Чучков Влтава Моја татковина Олдржих Пипек Симфонија бр. 1 Филхармонија на СРМ Шарка

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат