Наслов:

КРИЗАТА СЕ УШТЕ ТРАЕ


Издадено на: 03.04.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8692 | Страна: 9

Програма:
Симфонија во Es-dur KV. 543 од Волфганг Амадеус Моцарт, „Попладнето на еден фаун“ од Клод Дебиси, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетове
Учесници:
Филхармонија на РСМ; диригент: Фимчо Муратовски; Михаи Костантинеско - виолина

Клучни зборови:
1971 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Клод Дебиси Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Михаи Костантинеско Попладнето на еден фаун Симфонија во Es-dur KV. 543 Филхармонија на РСМ Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат