Наслов:

НЕВОЗБУДЛИВА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 02.04.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8691 | Страна: 9

Програма:
Соната во Es-dur 358 од Волфганг Амадеус Моцарт, Фантазија во f-moll од Франц Шуберт, Брилијантно рондо оп. 32 од Феликс Менделсон и дела од Ла Монтен, Барбер.
Учесници:
Марџори и Вендел Белсон - пијано дуо, САД

Клучни зборови:
1971 Барбер Брилијантно рондо оп. 32 Вендел Белсон Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Ла Монтен Марџори Соната во Es-dur 358 Фантазија во f-moll Феликс Менделсон Франц Шуберт

Оригинален извадок: