Наслов:

УШТЕ ЕДЕН РУТИНСКИ КОНЦЕРТ


Издадено на: 20.03.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8678 | Страна: 8

Програма:
Увертира „Прометеус“ од Лудвиг ван Бетовен, Виолински концерт во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 104 од Јозеф Хајдн
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Френ Рашковиќ - виолина

Клучни зборови:
1971 Виолински концерт во D-dur Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јозеф Хајдн Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија бр. 104 Увертира Прометеус Френ Рашковиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат