Наслов:

СЕРИОЗНИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 06.03.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8664 | Страна: 9

Програма:
Дела од Георг Фридрих Хендл, Антонио Вивалди, Бенедикт Леклер, Георг Филип Телеман, Хенрик Виењавски (Капричи оп. 18 бр. 2 и 4), Пабло де Сарасате (Навара)
Учесници:
Билјана Гаврилска - виолина; Божидар Братоев - виолина; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1971 Антонио Вивалди Бенедикт Леклер Билјана Гаврилска Божидар Братоев Владо Чучков Георг Филип Телеман Георг Фридрих Хендл Јасминка Чакар-Георгиева Капричи оп. 18 Навара Пабло де Сарасате Хенрик Виењавски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат