Наслов:

НА РАБОТ НА УСПЕХОТ


Издадено на: 28.02.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8658 | Страна: 8

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Скопска опера; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Анастасија Божикова, Милка Ефтимова, Анастазија Низамова, Благоја Николовски, Крста Крстиќ, Ѓорѓи Божиков, Станко Липша, Артур Сурмејан, Евдокија Доброхотова, Калина Милошевска

Клучни зборови:
1971 Анастазија Низамова Анастасија Божикова Артур Сурмејан Благоја Николовски Владо Чучков Ѓорѓи Божиков Евгениј Онегин Евдокија Доброхотова Калина Милошевска Крста Крстиќ Милка Ефтимова Петар Илич Чајковски Скопска опера Станко Липша Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: