Наслов:

АНСАМБЛ КОЈ ВЕТУВА


Издадено на: 29.01.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8628 | Страна: 10

Програма:
Кончерто гросо број 12 од Георг Фридрих Хендл, Кончерто гросо во a-moll од Антонио Вивалди, Антички арии и танци од Оторино Респиги, Суита за гудачки оркестар од Леош Јаначек
Учесници:
Гудачки оркестар на РТС

Клучни зборови:
1971 Антички арии и танци Антонио Вивалди Георг Фридрих Хендл Гудачки оркестар на РТС Кончерто гросо број 12 Кончерто гросо во a-moll Леош Јаначек Оторино Респиги Суита за гудачки оркестар Чучков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат