Наслов:

НОВИОТ „ОРФЕЈ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 01.11.1970
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8543 | Страна: 23

Програма:
Опера „Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук
Учесници:
солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Марија Скаловска, Анастазија Божикова, Васка Биџова, Искра Божинова; Олджих Пипек - диригент

Клучни зборови:
1970 Ана Липша Тофовиќ Анастазија Божикова Васка Биџова Владо Чучков Искра Божинова Кристоф Вилибалд Глук Марија Скаловска Олджих Пипек Орфеј

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат