Наслов:

СПОКОЈНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 18.10.1970
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8529 | Страна: 12

Програма:
Гудачки квартет бр. 12 оп. 133 од Дмитриј Шостакович, Квартет бр. 14 оп. 131 од Лудвиг ван Бетовен, Квартет во d-moll од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Квартет „Бетовен“, СССР

Клучни зборови:
1970 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Гудачки квартет бр. 12 оп. 133 Дмитриј Шостакович Квартет Бетовен Квартет бр. 14 оп. 131 Квартет во d-moll Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат